Nieuws

KAM Certificeringen is nu Fendix Consultants

Vanaf vandaag gaat KAM Certificeringen verder onder Fendix Consultants. Een nieuwe naam die beter bij ons past en beter aansluit op onze visie en doelstellingen voor de toekomst. In dit artikel nemen we je mee in het tot stand komen van de naam en wat deze naamswijziging voor onze opdrachtgevers inhoudt.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op
14/5/2024

Een terugblik

Het begin

KAM Certificeringen is gestart vanuit de ambitie om bedrijven te helpen bij certificeringen in Kwaliteit, Arbeid en Milieu. Maar er is intussen veel veranderd. Zowel in de markt als in het team. Tegelijk hebben we geleerd dat je niet alles moet willen doen. En dat als je 'ja' zegt tegen alles, je ook 'nee' zegt tegen de dingen waar je echt goed in bent.

Toen we in 2022 met twee teamleden en vier opdrachtgevers begonnen, hadden we één dienst: het begeleiden van organisaties tot certificering. Gericht op het implementeren van de ISO 9001 en ISO 27001 normen. Het aantal opdrachtgevers groeide en er was vraag naar steeds meer verschillende diensten om onze opdrachtgevers beter te kunnen ondersteunen.

De groei

Binnen een jaar zijn we van twee naar zeven teamleden gegroeid. Inmiddels bestaat het team uit tien enthousiaste medewerkers en hebben we 65 opdrachtgevers, waaronder internationale partners, geholpen. Onze dienstverlening omvat nu 11 verschillende diensten, variërend van certificering en awareness tot interne audits en het bestrijden van phishing. Niet alleen richten we ons op ISO 9001 en ISO 27001, maar we hebben ook expertise opgebouwd in 12 andere normen die we dagelijks implementeren bij onze opdrachtgevers.

Een veranderende markt

We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat de markt en onze opdrachtgevers steeds meer om specialistische expertise vragen binnen cyber security en informatiebeveiliging. Dit komt mede door het toenemende aantal dreigingen van cyberaanvallen, ransomware en phishing. Innovaties in digitalisering blijven zich ontwikkelen en zijn de toekomst. Ook maken strengere wet- en regelgeving dit onderwerp altijd actueel. Het blijft dus belangrijk up to date te zijn van de laatste ontwikkelingen en organisaties daar weerbaar tegen te maken.

We hebben het afgelopen jaar ons dienstenpakket dan ook flink uitgebreid om te voldoen aan de groeiende vraag naar cyber weerbaarheid. Door deze specialisatie binnen cyber security en informatiebeveiliging kunnen we onze opdrachtgevers gericht en effectief helpen.

Uit ons jasje gegroeid

Wat niet meegegroeid is de afgelopen twee jaar is onze naam. We helpen onze opdrachtgevers namelijk al met veel meer zaken dan alleen het certificeren voor een norm. Van interim specialisme zoals een security officer tot aan awareness campagnes. We liepen tegen verschillende zaken aan:

  • Onze naam was niet representatief voor onze dienstverlening 
  • Onze naam was niet toekomstbestendig voor beoogde groei
  • Onze naam sloot niet aan op onze visie en doelstellingen

De zoektocht naar een nieuwe naam was gestart.

Het weerbaar maken van organisaties 

Onze dienstverlening heeft één gemene deler: het weerbaar maken van organisaties. Belangrijk voor onze nieuwe naam waren dan ook de kernwoorden verdediging en weerbaarheid. Daarnaast zochten we een naam die goed te onthouden is en met ons mee kan groeien.

We hebben onze naam gevonden in Fendix.
Daarbij voegen we onze pay-off toe: Wij maken organisaties weerbaar met informatiebeveiliging

Wat verandert er voor onze opdrachtgevers?

Voor onze opdrachtgevers verandert er eigenlijk niets, wel zal het natuurlijk even wennen zijn aan onze nieuwe naam. De komende periode zul je dus geen communicatie meer ontvangen van KAM Certificeringen maar van Fendix. Onze huisstijl blijft ongewijzigd evenals onze bedrijfsgegevens.

De toekomst

Onze nieuwe naam is toekomstbestendig voor onze groei en representatief voor onze expertise in informatiebeveiliging. We kijken positief naar de toekomst en zijn erg blij met ons nieuwe jasje dat weer past.

Wouter Vreeburg
Eigenaar
085 773 60 05
Naar nieuwsoverzicht
KAM Certificeringen is nu Fendix

Wij zijn partner van