Werken bij

Wouter over cultuur en persoonlijke ontwikkeling

Binnen Fendix vinden we onze bedrijfscultuur erg belangrijk en proberen hier veel aandacht aan te besteden. Cultuur staat op nr. 1.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op
14/5/2024

Hoe ik het zie

Ik streef ernaar om met het gehele team continu aan de bedrijfscultuur te werken. Dit doen we door continu vast te blijven houden aan mijn visie van hoe een organisatie eruit moet zien. De visie luidt als volgt: Door middel van een frisse en pragmatische aanpak met een jong en dynamisch team de consultancy wereld opschudden.

Ter ondersteuning van deze visie hebben wij gezamenlijk met het team de volgende kernwaarden bepaald:

  • Communicatie
  • Pragmatisch
  • Gezond boerenverstand

Ik heb het streven om met z'n allen een bedrijfscultuur neer te zetten waarin we allemaal onszelf kunnen zijn, maar toch als één groep fungeren. Ik zou graag zien dat er in die groep ruimte is voor ontwikkeling en dat iedereen zich gehoord voelt, ook wanneer het gaat om tegenslagen, zakelijk of privé. Door middel van een open cultuur hopen wij voldoende handvatten te bieden zodat iedereen zich op z’n plek voelt binnen de KAM. Mijn doel voor een werknemersloopbaan bij KAM is dat de medewerker achteraf terugkijkt op een geweldige en leerzame periode. Ik begrijp heel goed dat je om de zoveel jaar van baan wisselt. Hiervoor kunnen tal van reden zijn, maar ik hoop dat het bij ons nooit de reden is dat het niet leuk is, de cultuur niet juist is of te weinig doorgroeimogelijkheden zijn. Wanneer je met pensioen gaat moeten de jaren bij Fendix in je TOP 3 staan van leukste en beste jobs.

Ik zou graag zien dat er gedacht wordt: ''ik heb vijf jaar bij Fendix gewerkt en daar hebben we met z'n allen iets heel moois neergezet. Toen ben ik, omdat ik een nieuwe uitdaging zocht, verder gegaan. Daarna heb ik nog drie andere werkgevers gehad, maar ik heb het nergens zo leuk gehad als daar, nog nooit zulke toffe projecten gehad, zo'n fijne groepsdynamiek gehad.''

Dat hoop ik te bereiken.

Hoe proberen we dat te bereiken?

Ik denk dat we met z’n allen hiervoor keihard ons best moet doen en ik me wel eens moet inhouden. De acceptatie dat zaken niet altijd zo gaan als ik ze voor ogen heb is hierbij erg belangrijk. Ik denk daarom ook dat het volgende een belangrijk uitgangspunt is: "als je anderen behandeld zoals jij behandeld wil worden, dan zal je altijd zelf ook goed behandeld worden". Mocht dit niet zo zijn is het in ieder geval goed voor je karma😉.

Tevens vinden wij het belangrijk dat je leert begrijpen waarom iemand zo is als die is. Daarbij komt dus het onderdeel psychologie om de hoek kijken. Binnen Fendix proberen we zo veel mogelijk te selecteren op karaktereigenschappen. Zo krijgt iedereen op zijn eerste werkdag het boek ‘Omringt door idioten’ mee naar huis. Het doel hiervan is om de psychologie achter een persoon beter te leren begrijpen en je daarom beter te kunnen verplaatsen in een ander.

Wat doe we om zo ver te komen?

Ik ben van mening dat comfort in het leven prettig is. Het is fijn als je een goede werkplek hebt, secundaire arbeidsvoorwaarden goed zijn geregeld etc.. Onderdeel hiervan is bijvoorbeeld dat we elke maand uitgebreid buiten de deur gaan borrelen en vaak aansluitend nog even een dansje wagen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen weer een nieuwe prettige ervaring over houdt aan deze avond.

Naast het halfjaarlijks bedrijfsuitje is het ook mijn ambitie om volgend jaar op ‘Workcation’ te gaan. Dit moet een jaarlijks terugkerend moment worden waarin we met z’n allen met trots terug kijken naar wat we hebben bereikt het afgelopen jaar.

Maar, ik vind het belangrijk als iedereen gelukkig is bij ons, dat geeft mij de meeste energie.

Wouter Vreeburg
Eigenaar
085 773 60 05
Naar nieuwsoverzicht
KAM Certificeringen is nu Fendix

Wij zijn partner van