KAM Certificeringen is nu Fendix
NIS2

NIS-2: een stevige basis voor cybersecurity

Offerte aanvragen
NIS-2: een stevige basis voor cybersecurity

Dit houdt het in

De NIS-2 richtlijn is de opvolger van de eerste Network and Information Systems (NIS) richtlijn, en zet de lat hoger voor de cyberveiligheid binnen de EU. In essentie breidt deze richtlijn de reikwijdte uit en verhoogt de beveiligingseisen voor essentiële en belangrijke entiteiten. Dit omvat een breder scala aan sectoren zoals energie, transport, gezondheid en digitale infrastructuur. De richtlijn benadrukt het belang van het waarborgen van netwerk- en informatiesystemen tegen cyberdreigingen. Meer weten over de NIS-2? Lees dan onze blog!

Waarom voldoen aan de NIS-2 richtlijn

Het voldoen aan de NIS-2 richtlijn is een wettelijke verplichting, maar daarnaast biedt het enorme voordelen voor jouw organisatie:

  • Versterking cyberveiligheid: implementatie van passende beveiligingsmaatregelen is cruciaal om bij te blijven met snel evoluerende cyberdreigingen.
  • Gestructureerd risicobeheer: een gestructureerde aanpak voor het beheren van risico's en het melden van incidenten verhoogt de veerkracht tegen aanvallen.
  • Opbouwen van vertrouwen: door te voldoen aan NIS-2 richtlijnen bouw je vertrouwen op bij klanten en partners door serieus om te gaan met de bescherming van kritieke informatie.
  • Behoud van concurrentiepositie: het naleven van veiligheidsstandaarden helpt om competitief te blijven in een markt waar veiligheid en betrouwbaarheid steeds belangrijker worden.

Kortom, het naleven van de NIS-2 richtlijn is een investering in de toekomstbestendigheid en het succes van je bedrijf.

Wat wij voor je kunnen betekenen

Hoewel de nieuwe norm in Nederland nog niet definitief is goedgekeurd, kunnen we jouw organisatie alvast volledig voorbereiden op de aankomende wetgeving.

Onze aanpak:

  • Uitvoeren GAP-analyse: we analyseren door middel van een GAP-analyse waar werk aan de winkel is.
  • Adviseren en implementeren: we ontzorgen je tijdens de gehele implementatie. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van verplichte beleidsdocumenten, de uitvoering van de risicoanalyse en advies over de inrichting van noodzakelijke processen.
  • Creëren bewustwording: we zorgen dat jouw werknemers bewust worden en blijven van de NIS-2 door middel van trainingen en gamification.
  • Onderhouden: ook volgend jaar en het jaar daarop voldoen aan de NIS-2? Jouw organisatie en processen veranderen continu. Wij helpen je om blijvend te voldoen aan de NIS-2.

Als partner van alle Certificerende Instanties in Nederland hebben we de positie om jou optimaal te begeleiden: zowel voor, tijdens als na het traject. Bij Fendix draait alles om het creëren van een veilige en compliant toekomst voor jouw organisatie.

Veelgestelde vragen

No items found.

Zo gaan we te werk

GAP-analyse
Samen voeren we een GAP-analyse uit en krijg je inzicht welke onderdelen jouw organisatie moet verbeteren of inrichten om klaar te zijn voor certificering.
01
Risicoanalyse
Door middel van een risicoanalyse brengen wij alle risico’s binnen en buiten jouw organisatie in kaart.
02
Managementsysteem
Met of voor jou zetten wij een managementsysteem op, geheel volgens normeisen.
03
Bewustwording
Samen maken wij jouw organisatie bewust van het nieuwe managementsysteem.
04
Interne audit + directiebeoordeling
Al onze specialisten zijn door LRQA gecertificeerd als Lead Auditor. Hierdoor kunnen wij jouw organisatie en haar nieuwe managementsysteem testen aan de hand van een audit.
05
Externe audit
De externe audit wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Wij ondersteunen en begeleiden je bij dit proces.
06
Onderhoud
Jouw organisatie en haar processen veranderen constant. Dit betekent dat het managementsysteem mee zal moeten veranderen. Periodiek komen we langs om de nodige aanpassingen te doen.
07

Aan de slag met NIS 2

Wil je aan de slag met de NIS 2? We hebben diverse diensten voor je. Zoals een GAP-analyse voor inzicht wat je moet doen vooraf je implementatie of een Security Officer as a service. Gewoon een sparren wat we voor jou kunnen betekenen? Plan een vrijblijvende kennismaking!

Aan de slag met NIS 2

Offerte aanvragen
Wouter Vreeburg van KAM Certificeringen

Vraag een offerte aan

Laat je gegevens achter en we gaan voor je aan de slag!
Wat kun je verwachten?
1
Op basis van de door jou ingevulde bedrijfsnaam en aanvullende informatie doen wij een vooronderzoek om de scope van de implementatie te bepalen.
2
Maximaal één werkdag na de aanvraag bellen we je op om de aannames uit ons vooronderzoek te toetsen.
3
Binnen 24 uur na onze telefonische kennismaking ontvang je een offerte op maat.
Jouw gegevens
Aanvullende informatie
We bellen altijd even na om een prijsindicatie af te kunnen geven.
Bedankt voor jouw offerteaanvraag!
We nemen binnen een werkdag contact met je op!
Oeps, er lijkt iets misgegaan zijn. Controleer je gegevens en probeer het opnieuw.

Wij zijn partner van