KAM Certificeringen is nu Fendix
DORA

Een hoog niveau van digitale operationele weerbaarheid voor de financiële sector

Offerte aanvragen
Een hoog niveau van digitale operationele weerbaarheid voor de financiële sector

Wat houdt DORA in

De Digital Operational Resilience Act (DORA) is een belangrijke Europese wetgeving die gericht is op het versterken van de digitale weerbaarheid van financiële instellingen. Deze wet is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen cyberdreigingen en operationele verstoringen door strenge IT-beveiligingsmaatregelen en risicobeheerpraktijken te implementeren.

Waarom voldoen aan DORA

DORA is belangrijk voor financiële instellingen omdat het ervoor zorgt dat zij robuuste systemen hebben om cyberaanvallen en andere IT-risico's te weerstaan. Bedrijven die niet voldoen aan de DORA-vereisten kunnen aanzienlijke boetes krijgen en hun reputatie verliezen. Het is daarom cruciaal om een solide strategie voor digitale weerbaarheid te hebben.

Wat kan je verwachten van het implementatietraject

Om aan DORA te voldoen, moeten bedrijven een grondige risicobeoordeling uitvoeren, een effectief incidentbeheerproces implementeren en regelmatige audits en tests uitvoeren.

Door onze ervaring in de branche kunnen wij jouw organisatie pragmatisch meenemen tijdens het implementatietraject. Met onze aanpak doorlopen wij dezelfde stappen waardoor het implementatietraject efficiënt verloopt. Zo weet jij als klant precies hoe het traject verloopt. Daarnaast zijn wij partner van alle Certificerende Instanties (CI's) in Nederland waardoor wij nog beter in staat zijn jou te ondersteunen voor, tijdens én na dit proces.

Veelgestelde vragen

No items found.

Zo gaan we te werk

GAP-analyse
Samen voeren we een GAP-analyse uit en krijg je inzicht welke onderdelen jouw organisatie moet verbeteren of inrichten om klaar te zijn voor certificering.
01
Risicoanalyse
Door middel van een risicoanalyse brengen wij alle risico’s binnen en buiten jouw organisatie in kaart.
02
Managementsysteem
Met of voor jou zetten wij een managementsysteem op, geheel volgens normeisen.
03
Bewustwording
Samen maken wij jouw organisatie bewust van het nieuwe managementsysteem.
04
Interne audit + directiebeoordeling
Al onze specialisten zijn door LRQA gecertificeerd als Lead Auditor. Hierdoor kunnen wij jouw organisatie en haar nieuwe managementsysteem testen aan de hand van een audit.
05
Externe audit
De externe audit wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Wij ondersteunen en begeleiden je bij dit proces.
06
Onderhoud
Jouw organisatie en haar processen veranderen constant. Dit betekent dat het managementsysteem mee zal moeten veranderen. Periodiek komen we langs om de nodige aanpassingen te doen.
07

Aan de slag met DORA

Wil je aan de slag met DORA? We hebben diverse diensten voor je. Zoals een GAP-analyse voor inzicht in wat je moet doen vooraf je implementatie of een begeleidend of ontzorgend implementatietraject.

Aan de slag met DORA

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan

Laat je gegevens achter en we gaan voor je aan de slag!
Wat kun je verwachten?
1
Op basis van de door jou ingevulde bedrijfsnaam en aanvullende informatie doen wij een vooronderzoek om de scope van de implementatie te bepalen.
2
Maximaal één werkdag na de aanvraag bellen we je op om de aannames uit ons vooronderzoek te toetsen.
3
Binnen 24 uur na onze telefonische kennismaking ontvang je een offerte op maat.
Jouw gegevens
Aanvullende informatie
We bellen altijd even na om een prijsindicatie af te kunnen geven.
Bedankt voor jouw offerteaanvraag!
We nemen binnen een werkdag contact met je op!
Oeps, er lijkt iets misgegaan zijn. Controleer je gegevens en probeer het opnieuw.

Wij zijn partner van