KAM Certificeringen is nu Fendix
ISO 27017

Jouw cloudbeveiliging en risicobeheer optimaliseren

Offerte aanvragen
Jouw cloudbeveiliging en risicobeheer optimaliseren

Dit houdt het in

Cloudleveranciers en de klanten van deze clouddiensten willen zeker weten dat hun gegevens in de cloud goed beveiligd zijn. Met de ISO 27017 certificering toon je dit aan. Daarnaast biedt het de volgende voordelen:

  • Bewijs dat je beveiliging van informatie in de cloud goed is geborgd
  • Verantwoordelijkheden van leverancier en gebruiker duidelijk in beeld
  • Klanten weten waar hun gegevens staan en wie verantwoordelijk is voor de beveiliging

ISO 27017 is een aanvulling op de ISO 27001, die ervoor zorgt dat je als cloudleverancier voldoet aan de nieuwste en specifieke informatiebeveiligingsrichtlijnen.

Grip op jouw cloudbeveiliging

De meest voorkomende reden om een ISO 27017-certificaat te behalen is omdat het simpelweg geëist wordt vanuit de opdrachtgever. Een herkenbaar voorbeeld hiervan is een aanbesteding. Daarnaast wordt ISO 27017 steeds vaker door organisaties gebruikt om processen te optimaliseren en continu te verbeteren. Kortom, om jouw cloudinfrastructuur te verbeteren. Door het behalen van een ISO 27017-certificering heb jij grip op jouw cloudbeveiliging en voldoe je aan de eisen en verwachtingen van jouw klanten en leveranciers.

Wat je kan verwachten van het implementatietraject

Implementatietrajecten vragen veel van de interne organisatie. Dus, een goed begin is het halve werk. Wij gaan met of voor jouw ervoor zorgen dat de gehele organisatie voldoet aan de eisen vanuit de norm.

Door onze ervaring in de branche kunnen wij jouw organisatie pragmatisch meenemen tijdens het implementatietraject. Met onze aanpak doorlopen wij dezelfde stappen waardoor het implementatietraject efficiënt verloopt. Zo weet jij als klant precies hoe het traject verloopt. Daarnaast zijn wij partner van alle Certificerende Instanties (CI's) in Nederland waardoor wij nog beter in staat zijn jou te ondersteunen voor, tijdens én na dit proces.

Veelgestelde vragen

No items found.

Zo gaan we te werk

GAP-analyse
Samen voeren we een GAP-analyse uit en krijg je inzicht welke onderdelen jouw organisatie moet verbeteren of inrichten om klaar te zijn voor certificering.
01
Risicoanalyse
Door middel van een risicoanalyse brengen wij alle risico’s binnen en buiten jouw organisatie in kaart.
02
Managementsysteem
Met of voor jou zetten wij een managementsysteem op, geheel volgens normeisen.
03
Bewustwording
Samen maken wij jouw organisatie bewust van het nieuwe managementsysteem.
04
Interne audit + directiebeoordeling
Al onze specialisten zijn door LRQA gecertificeerd als Lead Auditor. Hierdoor kunnen wij jouw organisatie en haar nieuwe managementsysteem testen aan de hand van een audit.
05
Externe audit
De externe audit wordt altijd uitgevoerd door een onafhankelijke partij. Wij ondersteunen en begeleiden je bij dit proces.
06
Onderhoud
Jouw organisatie en haar processen veranderen constant. Dit betekent dat het managementsysteem mee zal moeten veranderen. Periodiek komen we langs om de nodige aanpassingen te doen.
07

Aan de slag met ISO 27017

Wil je aan de slag met ISO 27017? We hebben diverse diensten voor je. Zoals een quickscan voor inzicht in wat je moet doen vooraf je implementatie of een begeleidend of ontzorgend implementatietraject.

Aan de slag met ISO 27017

Offerte aanvragen

Vraag een offerte aan

Laat je gegevens achter en we gaan voor je aan de slag!
Wat kun je verwachten?
1
Op basis van de door jou ingevulde bedrijfsnaam en aanvullende informatie doen wij een vooronderzoek om de scope van de implementatie te bepalen.
2
Maximaal één werkdag na de aanvraag bellen we je op om de aannames uit ons vooronderzoek te toetsen.
3
Binnen 24 uur na onze telefonische kennismaking ontvang je een offerte op maat.
Jouw gegevens
Aanvullende informatie
We bellen altijd even na om een prijsindicatie af te kunnen geven.
Bedankt voor jouw offerteaanvraag!
We nemen binnen een werkdag contact met je op!
Oeps, er lijkt iets misgegaan zijn. Controleer je gegevens en probeer het opnieuw.

Wij zijn partner van